De coach als klankbord

Op de kade of online.

Het is een gewone zaak geworden: je laten coachen door iemand. Iemand die voor een korte of langere periode met je mee loopt en samen met jou de vraagstukken onderzoekt die bij je spelen. Gericht op wie je bent en hoe je dat laat zien en wat je doet en kunt. En ook vragen die gaan over wat je wilt en hoe dat te bereiken. Periodieke gesprekken die dus zijn gericht op vraagstukken die betrekking hebben op jou en  jouw functioneren en ook hoe om te gaan met de ander en zijn of haar handelen.

Ik loop al een tijd lang met mensen mee. Zowel als business coach en als loopbaancoach. De vragen zijn  divers, de antwoorden ook. Ik ben altijd weer gefascineerd door de stappen die mensen maken binnen een coachtraject. Stappen die aan de buitenkant soms eenvoud uitstralen en aan de binnenkant om moed, daadkracht en een bepaalde kwetsbaarheid vragen. Zien en erkennen dat je het anders wilt en dat dan ook in de praktijk brengen.

Ook al doe jij dat op jouw manier. Het proces roept regelmatig veel op. Voor de een is het leuk, spannend en voor de ander is het eng en helemaal niet leuk. Dit is niet anders voor een medewerker, ondernemer, docent, manager, directeur of CEO. De kunst is om samen de vorm te vinden die bij jou past. Tijdens ons kennismakingsgesprek bespreken we dit en stellen we dit samen vast.

De dagelijkse praktijk doornemen. Inzicht krijgen in andere manieren van handelen met daaraan de praktische tools gekoppeld. Zowel in een managementfunctie als in een uitvoerende functie. Ik, als jouw coach, samen met jou op weg.

Algemene werkwijze Klik hier