Vertragend handelen, is mijn groeiende basis

Een terugkerende fascinatie van mij is de vraag waarom mensen de dingen doen zoals ze ze doen. Ook al is het niet altijd effectief en efficiënt. Ik noem dat magisch handelen. Ook al wil je oprecht iets veranderen, het lukt niet. En toch merk ik door de jaren heen dat dit wel kan. Je eigen magie doorbreken en vervolgens je eigen weg bewandelen. Ook in contact met anderen.

Ik heb het doorbreken van mijn eigen magie zelf mogen ervaren. En doe dat nog steeds. Een doorlopend levensproces. Dit wil ik graag doorgeven: dat het kan!  Ook al betekent dit dat sommige dingen blijven zoals ze zijn. Echter deze acceptatie, maakt dat het anders kan worden. Ruimer, rustiger, vitaler. Zowel in het werk als privé.

Het brengt mij in ieder geval steeds weer terug bij de vragen; wie ben ik, wat wil ik, wat doe ik wel en wat niet. De kern voor ogen houden. Niet altijd eenvoudig om te doen.

Ik heb zelf niet altijd voluit laten zien waar ik voor sta en hoe ik het doe. Dit is meer gaan ontstaan toen ik werkelijk van binnenuit heb gekozen om voluit ja te zeggen tegen wie ik ben en hoe ik het doe en wil doen. Dit laten zien, zichtbaar zijn. Onlangs hoorde ik mijzelf vertellen dat een plek, een thuis maken voor jezelf en datgene wat je wilt doen een noodzaak is geweest.

Van binnenuit de buitenwereld leven, maakt dat ik altijd mijn eigen thuis in mijzelf heb waar ik ook ben. Hoe passend in deze tijd. Vertraging is daarbij een belangrijk ingrediënt. Vertragen om daadwerkelijk zicht te krijgen op de weg die je bewandelt zodat je ook bewuster kunt zijn van de oude vertrouwde patronen waar je zo weer gebruik van kunt maken omdat de magie er altijd zal zijn.

Na 21 jaar rondzwervend ondernemerschap heb ik daadwerkelijk gekozen voor de leidende principes van mijn bedrijf en daarmee ook voor mij als oprichter van trueNorth. Heb ik gekozen voor de stad waar ik ben geboren en getogen. Rotterdam, de stad met als wapenspreuk: “Sterker door Strijd”. Doorbreek ik mijn magie van strijden tegen en blijf ik vanuit vrijheid strijden voor mijn eigen kompas en dat van trueNorth. Weet ik dat ik de actieve houding van niet lullen maar poetsen daar waar nodig kan ombuigen in poetsen is ook een actieve vorm van vertragen. Op de juiste momenten daar zijn. En  wanneer ik weer even verdwaal in de magie, want dat lijkt er bij te horen (grrr). Ach, ik weet nu dat mijn kompas op weg naar mijn ware noorden loyaal aan mij is en weer vindbaar zal zijn.

De basisgedachten van waaruit ik in 1997 voor mijzelf ben begonnen en later trueNorth heb vorm gegeven komen steeds weer terug. Even stilstaan en weer verdergaan vanuit verwondering, dat is mijn stijl van begeleiden. Voor de één betekent dit praktische handvaten, voor de ander meer inzichten. Maatwerk en hands on! Rotterdamse blijf ik in hart en nieren.

Als begeleider en als ondernemer staat de mens in zijn leef- en werkomgeving voor mij dus centraal. Wat is er nodig om binnen dit vaak bijzondere krachtenveld te leven en te werken.

Ik ontmoet graag mensen die zich ook verwonderen. Dit samen doen, maakt veel los is mijn ervaring. Nieuwe plannen, andere ideeën en zoveel meer. Heb jij een leuk idee, verwonder jij je over een ontwikkeling of iets anders. Laat het mij weten!

Groet, Astrid van Noort

Meer weten:

Interview ‘Ga ervoor! Het geeft je zoveel meer’- door Jurjen de Jong klik hier

Interview Coach Successen – Parelreeks klik hier

Referenties en ervaringen:

klik hier

Bij richting bepalen hoort ook weten waar je voor staat. De basisgedachten van trueNorth. Stilstaan hierbij en dan weer verdergaan. De weg van Magisch Kompas naar eigen kompas

Stilstaan en Verdergaan klik hier

De betekenis van de naam trueNorth; het Ware Noorden

en van het Magische Kompas klik hier