De Kern van de Zaak & Jan Jacob Stam 

2-dgs over Systemisch Leiderschap & Teams

Jan Jacob Stam is o.a. één van de personen waar ik het systemisch organisatiewerk van heb geleerd. In 2014 en 2016 heeft hij binnen trueNorth een master workshop in Rotterdam verzorgd.  Nu dat ik en trueNorth haar plek op de kade heeft gevonden. En ik echt tot de kern van mijn zaak en mijn manier van werken ben gekomen, is het hoog tijd hem weer in Rotterdam uit te nodigen.

Ik ben zelf, nog meer dan voorheen, gefascineerd geraakt in hoe teams zich verhouden tot elkaar en de werkomgeving. Een mooie combinatie voor deze dagen.

Leiderschap en Teams; het centrale thema van de tweedaagse.

Tekst van de site van Hellinger Instituut:

Systemen leiden ons. Ze leiden door hun patronen, door hun neiging om dat wat buitengesloten wordt via de achterdeur weer binnen te laten komen. Systemen, teams, afdelingen verwarren ons  doordat het geheel zich anders gedraagt dan de (som der) delen. Het lijkt soms of systemen een eigen wil hebben, anders dan jòuw wil. En dat is ook zo. Voor de systemische leider in een organisatie is het de uitdaging om die eigen ‘wil’ om te zetten van iets dat als tegendraads of als weerstand aanvoelt naar iets wat flow oplevert.”

Systemisch leiderschap is begrijpen, aanvoelen, volgen wat het systeem wil; bijsturen, systemische interventies uitvoeren en innoveren. Een veranderend en wellicht nieuw perspectief op leiderschap.

Deze masterworkshop is een tweedaagse die zich richt op de kern van de zaak qua leiderschap en teams. Op de Rotterdamse manier kijken naar vraagstukken binnen het werk. Aan de hand van kennis, korte opstellingen, oefeningen en toelichting je eigen kijk op het systemisch orgsanisatiewerk verdiepen en tegelijkertijd ook de gelegenheid een eigen vraag en/of thema te onderzoeken.

Doelgroep

Deze twee dagen zijn voor iedereen die werkt in of met een organisatie:

·o.a. directeuren, managers, (team)leiders, medewerkers, teams, zzp’ers, ondernemers, consultants, adviseurs, systemisch werkers, coaches etc. .

Het zijn uitermate geschikte dagen om een eigen vraag te onderzoeken en ook inzichten te krijgen door de vragen van anderen. Dit in een  setting waarbij (organisatie)informatie binnen de groep blijft.

Ook is het mogelijk om als organisatieadviseur, begeleider deze twee dagen mee te lopen en vanuit dit perspectief een vraag te onderzoeken of een klant mee te nemen waarmee Jan Jacob Stam gaat werken.

Aan het begin van dag één zal worden gekeken wie wat wil inbrengen. Specifiek draait deze workshop dus om organisatievragen. Het kan gebeuren dat niet iedere vraag wordt behandeld.

Data

25 en 26 juni 2018; 10.00 tot 17.00 uur

Locatie

Rotterdam – Spangesekade

Goed bereikbaar met openbaar vervoer. Parkeren is ook mogelijk, betaald.

Investering

€ 475,- B.T.W.-vrij.
Bij de prijs is inbegrepen:
– koffie/thee en lunch

Aanmelden

Na aanmelding ontvang je alle gegevens.

Eerder kennismaken? Maandelijks organiseer ik  de “De Kern van de Zaak”. De avond waar we aan de hand van een werk gerelateerd thema op zoek gaan naar de systemische achtergronden. Ook start ieder jaar onze 12 dgs systemisch Inzicht in Werkdynamieken.

Achtergrond Jan Jacob Stam

Jan Jacob is gespecialiseerd om op een systemische manier vraagstukken van persoonlijke-, organisatie- of maatschappelijke aard aan te pakken. Hij verzorgt seminars en opleidingen in 28 landen, is auteur van Het Verbindende Veld, Vleugels voor Verandering, Systemisch Coachen, Systemisch leiderschap en tal van artikelen.
Hij heeft een scherp analytisch vermogen. Gaat uit van de mogelijkheden van mensen. Houdt van complexe strategische krachtenvelden en creëert oplossingsrichtingen die ook werkelijk kunnen werken zoals bedoeld is. Weet ontwikkelingen in gang te zetten en mensen te motiveren gedragen doelen te realiseren. Integer en direct.

Jan Jacob: ‘Als bioloog hield ik en houd ik van levende systemen. Zonder oordeel, zonder ze te willen verbeteren. Na tien jaar leraar in het voortgezet onderwijs te zijn geweest, manager bij een telecombedrijf en partner in een adviesbureau kwam alles samen in systemisch werk. De passie van het ontdekken….. Nog steeds voel ik dezelfde opwinding die ik had als kleine jongen op het strand: schelpen ontdekken vanuit die gigantische oceaan van kennis. Ik voel me nog altijd als een kleine jongen die prachtige schelpen vindt op het strand van de zee van kennis.’