Het Ware Noorden en het Magische Kompas

De naam trueNorth betekent letterlijk het ware noorden. Niet te verwarren met het officieel afgesproken noorden. In werkelijkheid bestaat het ware noorden niet. Als de aarde bij het ontstaan niet zo druk was geweest met doorgaan, en even stil was blijven staan bij het zich richten op de zuidpool dan was het ware noorden het ware noorden geworden. Echter zit de werkelijkheid zo niet in elkaar en hebben wij rekening te houden met de bewegelijkheid van de aardbol en dit kleine verschil. Kortom het is steeds van belang te kijken waar je bent, te controleren of je moet bijstellen voordat je verder gaat op weg naar je eindbestemming. Je hebt een eigen kompas en waarom zou je deze dan niet inzetten. Bij het herijken kijken wij mee en begeleiden wij je hierbij.

Het kompas speelt in veel van onze programma’s een rol. TrueNorth laat mensen hun eigen kompas ontdekken waardoor zij geïnspireerd raken en hun eigen koers kunnen en willen bepalen. Wij zijn voor dat moment de gids en lopen een tijdje mee: betrokken, aandachtig, gericht op de praktijk van iedere dag en het invullen van de mogelijkheden die je hebt.

Door de jaren heen hebben wij ook gezien dat er zoiets bestaat als een Magisch Kompas. Op het moment dat wij naar mensen kijken en hun manieren van voelen, denken en ervaren, privé of op de werkvloer,  waarnemen dan zien wij feitelijk kenmerken van hoe mensen voorheen hebben leren handelen. En hoe ze dat nog steeds op dezelfde manier doen. Signalen die ons ook vertellen waarom mensen de dingen doen zoals ze het doen. Het verklaart heel vaak waarom veranderen en doorzetten zo lastig is.

Wij noemen dit het vastzitten aan het Magische Kompas in jezelf of aan dat van het bedrijf. Dit gebeurt vaker onbewust dan bewust en heeft regelmatig te maken met diepliggende loyaliteiten uit het verleden. Dit maakt mede dat mensen vasthouden aan patronen en situaties die niet succesvol zijn. Mensen willen echt anders als iets niet werkt.

Het Magisch Kompas  van jezelf en van de ander begrijpen en het vanuit jezelf willen en kunnen aansturen betekent werken met je eigen kompas. En de magie doorgronden en achter je laten, dat werkt!!

Van Magisch Kompas naar jouw kompas, dat geeft rust, focus en bestemming.