De Kern van de Zaak  en Rake Vragen

Siets Bakker – Astrid van Noort

Ieder jaar organiseer ik een gastworkshop binnen de Kern van de Zaak. Twee dagen dichtbij de kern waar het voor jou en mij echt over gaat. Op het werk, in jezelf, in de organisatie. De invulling is divers. Andere manieren van kijken en werken, nieuwe kennis, inspiratiedagen. In ieder geval altijd met elkaar aan de slag en beleven.

Wie zal ik dit jaar uitnodigen? Deze vraag liep een aantal weken met mij mee.

En het antwoord liet zich onlangs vinden. Siets Bakker. Hoe leuk zou het zijn om haar te vragen voor een gastworkshop. Leuk was het vragen en bovenal was het ook snel geregeld. Ze komt! 24 en 25 juni. Als het klopt en raak is, dan is het ook raak.

In mijn dagelijks werk en ook binnen onze opleidingen werk ik graag met de Rake Vragen en het gedachtegoed van Siets Bakker. De verschillen zien tussen een goede vraag en een Rake Vraag. Het heeft mij nog meer praktische handvatten en inzichten gegeven. Zeker daar waar het van belang is om te onderzoeken wat maakt dat een situatie zich blijft herhalen en de effectiviteit door de vingers glipt. Praktisch met resultaat.

Binnen deze manier van werken is het ook van belang die kwaliteit van aandacht als vraagsteller te kunnen organiseren die dit werk – de Rake Vraag-  nodig heeft. Dit is wat mij betreft een uitgangspunt. Hier vinden Siets en ik elkaar, naast de kwartjes die bij zijn gaan vallen nadat ik aanraking kwam met het systemisch werk. Dit weten te organiseren; hoe dan?

Deze 2 dagen vertelt Siets over het gedachtegoed achter de Rake Vragen. Ga je het (verder) leren toepassen en kun je aan het einde echt iets toevoegen aan je eigen manier van werken. Je krijgt  ook voldoende gelegenheid tot het werken met de Rake Vragen en het organiseren van de kwaliteit van aandacht die dit vraagt. En als klap op de vuurpijl ontvang je ook nog een keer de complete toolbox van Siets.

Kom je ook naar de Kern van de Zaak?

 

 

“Wat heb ik hard gewerkt. Of ik nou adviseur, manager of begeleider was. Altijd gaf ik alles wat ik had. Soms had ik veel succes. Dan viel alles op z’n plaats en was ik een held. Ook in mijn eigen ogen. Andere keren deed ik min of meer hetzelfde maar met nauwelijks resultaat. Ik ging op zoek naar kennis die dat verschil kon verklaren én oplossen.

Dat vond ik in systemisch werk, de kennis achter familie- en organisatieopstellingen. Geweldig was het, het regende kwartjes.
Het was tegelijk irritant: opstellingen zijn nou niet echt een praktische vorm en ik hou zo van praktisch. Opnieuw ging ik op zoek. Ik vond Rake Vragen. Het lijkt erop alsof Rake Vragen zich aan het ontwikkelen zijn tot een heel eigen stroming. Het gaat inmiddels al lang niet meer alleen om de vraag. Zo gaaf is dat. De vorm blijft superpraktisch, en voor iedereen te gebruiken én er schuilt een hele wereld achter. Een die zingeving brengt, diepgang en niet te vergeten: plezier.

Siets Bakker is ook uitgever van Noorderlicht. En schreef samen met Leanne Steeghs het boek Systemisch Wijzer.

Alle informatie:

maandag 24 en dinsdag 25 juni. Ontvangst 9.30 uur, aanvang 10.00 uur en einde 17.30 uur.

Locatie
Rotterdam – Van Nelle Fabriek, Van Nelleweg 1. Goed bereikbaar met openbaar vervoer en betaald parkeren.

Investering
€ 535,- excl. B.T.W.
Bij de prijs voor deze dagen is ook inbegrepen:
– koffie/thee en drankjes incl. lunch
– toolbox ter waarde van 39,50 euro. Bestaande uit Rake Vragen kaartenset, toegang tot de website van Rake Vragen met methodes om met de kaarten te werken en uitleg over de basis          achter Rake Vragen in vorm van video, transcript, MP3 en ervaringsoefeningen.

Hier aanmelden