De Kern van de Zaak – Systemische kijk op werk, teams en organisaties  (incl. opstellingen)

14/11 – diversiteit binnen een team

Hoe werk je met de verschillen binnen een team zonder de eigenheid van het individu te verliezen. Een terugkerend thema op dit moment. We weten allemaal dat de verschillen elkaar kunnen aanvullen en tegelijkertijd roept het ook het gevoel/idee van verlies op. Hoe doe je dat zelf, hoe doe je dit binnen het team, hoe doe je dat als leidinggevende. Wat vraagt dit en wat zegt dit systemisch?

Het is niet altijd eenvoudig om dat wat een ander, anders maakt met een open mind te blijven zien. Het is heel correct om tegen jezelf en anderen te zeggen dat je dat doet. Is dit alleen echt zo? Wat is jouw eerste reactie. Wat doe jij als je op je werk het net even anders wilt doen dan een andere collega. Doe je dit dan en hoe. Of pas je je aan. We passen ons (on)bewust snel aan bekende manieren van werken en communiceren aan binnen een groep, team. Of ken je deze; Je verzet je er juist erg tegen en je gaat jouw eigen weg? Ook als dit betekent dat je je daarmee buiten de groep zet. Of buiten de groep wordt gezet.

Manier en van samenwerken, werken, cultuur binnen een groep, team, organisatie is zoveel meer. Het gevoel van veiligheid en onveiligheid spelen daarbij een belangrijke rol. Jezelf open blijven stellen voor het verschil, diversiteit en dit ook zien als aanvulling, andere kwaliteit. En ook jezelf daarbinnen zichtbaar blijven maken.

Ik zie het ook vaak bij personeelsaanname, vorming van teams. Reacties als “de klik was er niet”, “past niet binnen onze cultuur”. Of deze “fijn dat jij het anders doet dan wij”, en dan een tijdje later er toch niet mee om kunnen gaan. “Lastig dat anders binnen het team”. Er zijn voorbeelden genoeg. Wat zeggen we dan eigenlijk echt tegen elkaar.

10 oktober gaan we dit thema verder systemisch uitdiepen.

Aanmelden

Algemene info Kern van de Zaak-avonden:

Waar draait het echt om binnen het werk en de organisatie. Meestal krijg ik informatie over missie, visie, doelen, taken en dat wat tot op dat moment allemaal al is opgepakt en ontwikkeld. Aangevuld met dat wat niet werkt en om een oplossing vraagt.

Bijvoorbeeld:

  • samenwerking verloopt niet optimaal;
  • leidinggevende krijgt geen grip op het team;
  • de koers is duidelijk, echter er is geen focus;
  • er is veel verloop;
  • ondanks vitaliteitsprogramma daalt het ziekteverzuim niet;
  • je hebt de kwaliteiten en toch blijf je onzichtbaar;
  • wat is het effect van de fusie;
  • pesten in de klas of op de werkvloer;
  • nieuwe werkwijze is echt noodzakelijk, maar wordt niet opgepakt;
  • er is wantrouwen;

Op een systemische manier kijken naar een vraagstuk geeft informatie vanuit een ander perspectief. Informatie en inzicht wat eerder hoogstwaarschijnlijk niet is meegenomen in de aanpak. Een organisatieopstelling is één van de systemische manieren waarop je dit inzichtelijk kunt maken. Inmiddels zijn er echter veel meer manieren ontwikkeld om systemisch aan de slag te gaan met de vraag die er is.

Een antwoord op wat is op dit moment echt de kern van de zaak.

Hét moment “De Kern van de Zaak” te organiseren, een terugkerende avond in de maand waar we op allerlei systemische manieren naar dit soort vragen gaan kijken. Je kunt een eigen vraag onderzoeken, nieuwe ontwikkelingen eigen maken, een cliënt van je meenemen waarbij het van belang is om op deze manier naar een vraagstuk te kijken. Kortom een avond voor ons en met elkaar co-creërend op onderzoek uit te gaan.

Iedere avond heeft een centraal thema waar we mee gaan werken. En er is ruimte voor 1 opstelling, waar je je expliciet bij aanmelding voor moet aanmelden vanwege reservering van tijd binnen het totale programma.

Doelgroep

Directeuren, managers, (team)leiders, schoolleiders, leerkrachten, medewerkers, teams, zzp’ers, ondernemers, consultants, coaches, hrm’ers, adviseurs en die personen die zich aangesproken voelen.

Kortom; iedereen die werkt en vanuit het werk tegen vragen en thema’s aanloopt.

Alle data

Tijd: 19.00 inloop – start 19.30 tot 21.30uur;

2017 – 14/11, 12/12
2018 – 30/1, 20/2, 20/3, 24/4, 29/5, 19/6, 11/9, 9/10, 13/11, 11/12
De thema’s volgen.
Heb je zelf een thema wat je wilt onderzoeken. Organisatievraagstuk of ben je gewoon benieuwd naar de systemische informatie achter een thema. Laat het mij weten.

Locatie

Rotterdam – Spangesekade 170 aan het water.

Goed bereikbaar met openbaar vervoer: metro, bus en tram. Parkeren is ook mogelijk, betaald.

Investering

€ 12,50 B.T.W.-vrij. Bij de prijs is inbegrepen: – koffie/thee

Na aanmelding ontvang je alle gegevens enkele dagen voor de avond.

Aanmelden