De Kern van de Zaak – Systemische kijk op werk, teams en organisaties  (incl. opstellingen, losse oefeningen en nieuwe inzichten)

18 sept: hoe kun je verschillen in een team faciliteren? De boodschap van een rebel, bemiddelaar etc, wat zegt dat eigenlijk

9 okt: vragen over jouw werksituatie? Een Kern van de Zaak met alleen opstellingenwerk. Een van de instrumenten binnen systemisch organisatiewerk. Deze avond gaan we twee of drie situaties bekijken aan de hand van een opstelling. Hoe is de ordening binnen het vraagstuk. Wat wisselt zich uit en wat niet. Waar zien we een stagnatie optreden in de onderstroom. Heb jij een vraagstuk, meld je aan en breng het in.

13 nov: Ik ben anders dan jij. En dit verschil is juist onze kwaliteit. Mooie gedachte die ook vaak wordt uitgesproken. Echter is de dagelijkse praktijk weerbarstiger. Wat vertellen verschillen ons en betekent dit voor het werkt, het team, de organisatie en het systeem. Deze avond gaan we hiermee aan de slag.

11 dec:heb jij faalmoed?!

Wat mij betreft een mooi woord voor een belangrijk ingrediënt op die momenten dat het spannend is om iets te doen. Of hartstikke eng. Net op het laatste moment het niet afmaken, het toch niet doen. Of als je echt eerlijk naar jezelf kijkt, herkennen dat je herhaaldelijk goed redenen hebt om datgene niet te doen wat wel heel belangrijk voor je is. Faalangst, succesangst. Het zijn grote woorden. En toch kennen we het allemaal wel op onze eigen manier. En wat doe je dan. Terugtrekken, over alle grenzen heen doorpakken, twijfelen. Wat betekent dit systemisch? 24 april vertel ik er meer over.

Aanmelden

Algemene info Kern van de Zaak-avonden:

Waar draait het echt om binnen het werk en de organisatie. Meestal krijg ik informatie over missie, visie, doelen, taken en dat wat tot op dat moment allemaal al is opgepakt en ontwikkeld. Aangevuld met dat wat niet werkt en om een oplossing vraagt.

Bijvoorbeeld:

  • samenwerking verloopt niet optimaal;
  • leidinggevende krijgt geen grip op het team;
  • de koers is duidelijk, echter er is geen focus;
  • er is veel verloop;
  • ondanks vitaliteitsprogramma daalt het ziekteverzuim niet;
  • je hebt de kwaliteiten en toch blijf je onzichtbaar;
  • wat is het effect van de fusie;
  • pesten in de klas of op de werkvloer;
  • nieuwe werkwijze is echt noodzakelijk, maar wordt niet opgepakt;
  • er is wantrouwen;

Op een systemische manier kijken naar een vraagstuk geeft informatie vanuit een ander perspectief. Informatie en inzicht wat eerder hoogstwaarschijnlijk niet is meegenomen in de aanpak. Een organisatieopstelling is één van de systemische manieren waarop je dit inzichtelijk kunt maken. Inmiddels zijn er echter veel meer manieren ontwikkeld om systemisch aan de slag te gaan met de vraag die er is.

Een antwoord op wat is op dit moment echt de kern van de zaak.

Hét moment “De Kern van de Zaak” te organiseren, een terugkerende avond in de maand waar we op allerlei systemische manieren naar dit soort vragen gaan kijken. Je kunt een eigen vraag onderzoeken, nieuwe ontwikkelingen eigen maken, een cliënt van je meenemen waarbij het van belang is om op deze manier naar een vraagstuk te kijken. Kortom een avond voor ons en met elkaar co-creërend op onderzoek uit te gaan.

Iedere avond heeft een centraal thema waar we mee gaan werken. En er is ruimte voor 1 opstelling, waar je je expliciet bij aanmelding voor moet aanmelden vanwege reservering van tijd binnen het totale programma.

Doelgroep

Directeuren, managers, (team)leiders, schoolleiders, leerkrachten, medewerkers, teams, zzp’ers, ondernemers, consultants, coaches, hrm’ers, adviseurs en die personen die zich aangesproken voelen.

Kortom; iedereen die werkt en vanuit het werk tegen vragen en thema’s aanloopt.

Alle data

Tijd: 19.00 inloop – start 19.30 tot 21.30uur;

2018 –   18/9, 9/10, 13/11, 11/12
De thema’s volgen.
Heb je zelf een thema wat je wilt onderzoeken. Organisatievraagstuk of ben je gewoon benieuwd naar de systemische informatie achter een thema. Laat het mij weten.

Locatie

Rotterdam – Spangesekade 170 aan het water.

Goed bereikbaar met openbaar vervoer: metro, bus en tram. Parkeren is ook mogelijk, betaald.

Investering

€ 12,50 B.T.W.-vrij. Bij de prijs is inbegrepen: – koffie/thee

Na aanmelding ontvang je alle gegevens enkele dagen voor de avond.

Aanmelden